Tvättbjörnjakt i Moskva -regionen

Tvättbjörnjakt i Moskva -regionen

Mårdhunden, i vanliga människor tvättbjörn, är en nära släkting till schakalen, tillhör ordningen av rovdjur, hundfamiljen, som representerar ett speciellt släkte i den. Tvättbjörnen är ett ganska stort hukdjur som liknar utseendet på en grävling. Kroppslängden på en tvättbjörn når 65-80 centimeter. Den har en spetsig nosparti med små öron och en liten, stillasittande svans som inte är mer än 20 centimeter lång. På sommaren överstiger tvättbjörnens vikt inte 5 kilo, och på vintern får de en stor mängd fett och nästan dubbelt i storlek.

Raccoon jakt historia.

År 1934 fördes en tvättbjörn (aka mårdhund) från Ussuri-regionen och bosatte sig i lågt liggande sumpiga områden. På grund av den höga bördigheten hos tvättbjörnar sprider de sig snart framgångsrikt i Kalininskaya, Vladimirskaya, Novgorodskaya, Smolensk, Leningrad, Moskva regioner och områden intill honom.

Först efter att ha bosatt sig var jakt på en tvättbjörn strängt förbjudet.

Mårdhundsjakten började först efter det stora patriotiska kriget. På grundval av särskilda licenser hade jägare rätt att jaga detta pälsdjursdjur och överlämna dess skinn till pälsuppsamlingsställen.

Nu är extraktion av en mårdhund tillåten överallt i områden med dess största utbredning, och jakt på en tvättbjörn är också tillgänglig i Moskva -regionen.

Om du ska jaga detta djur måste du känna till dess grundläggande vanor..

Tvättbjörnen, som jägare ofta kallar mårdhunden, älskar att bosätta sig i granskogar, nära träsk och skogsmagasin. Han jagar främst på natten, även om han ofta kan hittas på morgonen, när han är väl matad och återvänder till sitt hål.

Tvättbjörnen är inte särskilt snabb, särskilt på hösten, när den göds upp före viloläge. Vid denna tidpunkt kan någon mongrel komma ikapp honom, men inte en person.

Tvättbjörnen är inte kräsen när det gäller mat och äter allt som den kan få. Han är väldigt frosserig. Den viktigaste maten för tvättbjörnen är spetsar, möss, grodor. Därför väljer han livsmiljöer i sumpiga områden, där dessa djur finns i stort antal. Täta tjocklekar hjälper tvättbjörnen att smyga upp till vattnet obemärkt och fånga grodor och fisk.

Tvättbjörnens kärlek till fisk är känd för alla. På jakt efter fisk kan han vandra i timmar längs stranden av reservoarer. En varm tjock päls skyddar tvättbjörnen under fiske, när han kan stå i timmar i vattnet och vänta på fisken och inte uppmärksamma det dåliga vädret. Tvättbjörnen är skicklig på att fånga fisk, rycka upp den ur vattnet med blixt.

Om plötsligt på de platser där tvättbjörnen lever minskar antalet fiskar och grodor kan han gå djupt in i skogen, där han försöker leta efter annan mat. Fångar små fåglar, djur, äter daggmaskar och andra insekter med nöje, plockar bär. Under uppkomsten av avkommor i vattenfåglar kan en tvättbjörn attackera unga djur. Träsket, täckt av tät vegetation, tillåter detta djur att tyst röra sig i en fågels fotspår med en kull och attackera vid rätt tidpunkt.

Sökvägar.

Det kommer att vara viktigt för jägare att veta att spåren i en tvättbjörn liknar spåren av en räv eller en medelstor hund. Tassmönstret påminner om ett vargtryck på grund av svårighetsgraden av kalcealkallorna. Men naturligtvis är en tvättbjörns fotavtryck mycket mindre än en vargs fotavtryck och till och med en rävs fotavtryck. Tvättbjörnens päls är fluffig, pälsen lång, grov vid beröring, med en tjock awn och mjuk dun. Färgen kan vara brunaktig eller grågul. På magen är pälsen ljusare brun. En mörkare awn på baksidan och på tassarna bildar ett stiliserat korsmönster på tvättbjörnens kropp.

Många jägare betonar att mårdhunden är ett ganska listigt djur. Mycket ofta lyckas hon undvika döden från ett jaktgevär. Under de senaste åren, när temperaturen under vintermånaderna har blivit något högre än tidigare, har ratten i mårdhundens liv börjat förändras. I skogen träffade jägare mer än en gång både unga och inte gödda individer och välmatade tvättbjörnar som inte gick i viloläge.

Naturligtvis ändrar de flesta tvättbjörnar inte sina vanor. I början av vintern befinner de sig som kompis, skaffar sig en hålning och går i viloläge. Unga djur går i viloläge med sina föräldrar. Det finns tillräckligt med plats för alla, eftersom tvättbjörnen föredrar att bosätta sig i stora hålor, upp till 5 meter djupa, med 5-6 hålor.

Att jaga en tvättbjörn i Moskva -regionen är inte särskilt svårt för en jägare. Tidigare fångades tvättbjörnar lätt med hjälp av snare och fällor. Antalet tvättbjörnar var stort respektive antalet hål i vilka tvättbjörnar bosatte sig var också stort. En bebodd tvättbjörnshål kan alltid kännas igen av matrester, fjädrar och närvaron av nedtrampade stigar. Det var nära sådana hål som virvlar sattes upp. Nyfikna och lättrogna tvättbjörnar stötte ofta på dem.

De brukar gå ut för att jaga en tvättbjörn med en pistol när den första snön faller, och även i februari, under en tining, när tvättbjörnar lämnar sina hålor efter viloläge. Nu erbjuder många jaktbaser och jaktgårdar dem som vill jaga en mårdhund. En sådan jakt är mycket efterfrågad bland jägare som har möjlighet att betala för sin organisation.

Jakt på en tvättbjörn med hundar - spaniels eller huskies - praktiseras vanligtvis.

En enda jägare eller en grupp jägare går ut till marken och släpper hunden. Det är lämpligt att hunden redan har erfarenhet av att jaga en tvättbjörn. I det här fallet, efter att ha höjt tvättbjörnen, kommer hon inte längre att släppa honom förrän jägarna närmar sig.

På gårdar rika på tvättbjörnar är det ibland möjligt att få upp till 5 stycken om dagen. Jägare har möjlighet att ta bilder med sina troféer.

Också fångas många tvättbjörnar när man letar efter ett större vilt, efter ett vildsvin, räv eller varg. Med den första lätta snöbollen som faller kan tvättbjörnen lätt spåras av sina tassavtryck.

Moskva -regionen, tillsammans med regionerna Novgorod och Tver, anses traditionellt vara en av de bästa platserna för att fånga en mårdhund. Dessa platser är de bästa för tvättbjörnjakt, och jakt här ger de största belöningarna. Andelen pälspreparat för detta djurs skinn endast i dessa områden nådde 25 procent av totalen vid slutet av 80 -talet av förra seklet.

Det verkar som att det är värt att allvarligt överväga återupplivningen av kommersiell tvättbjörnjakt i dessa områden.

Tack för att ni var med oss, vänner! Skriv kommentarer, gilla och dela med dina vänner! Prenumerera på vårt flöde och håll dig uppdaterad med den mest spännande och informativa informationen! Allt väl!

  • Dela Med Sig:
Instagram story viewer